Uusia busseja Jyväskylän paikallisliikenteessä

Jyväskylän paikallisliikennettä haukutaan varsin usein, ei vähiten kaluston vanhuudesta. Alla olevassa kuvassa esiintyy Jyväskylän Liikenteen kanssa samaan konserniin kuuluvan Kabus Oy:n 90-luvun alussa valmistama korkealattiainen työjuhta.

(kuva)

Kaupunkikin on ärähtänyt Jyväskylän Liikenteelle muutaman kerran. Viimeksi kun paikallisliikenteen liikennöintilupa jaettiin, ei sitä annettu tavanomaiseksi kymmeneksi vuodeksi vaan vain viideksi, ja lupaa myönnettäessä oltiin kovin kiinnostuneita JL:n kalustonuudistamissuunnitelmista.

Tänä keväänä JL:lle on alkanut tulla Kabus Oy:n uusia matalalattiabusseja. Muutama on jo liikenteessä, vuoden loppuun mennessä niitä pitäisi tulla pari kymmentä. Seuraavissa kuvissa poseeraa näistä kaksi:

(kuva)

(kuva)

(kuva)

8 thoughts on “Uusia busseja Jyväskylän paikallisliikenteessä

  1. Eipä ole vielä uutta bussia 27:ksi sattunut.. En ole päässyt testaamaan niiden ratastoimivuutta. Ihastellut kyllä olen uusia autoja, suorastaan sokaistunut hienoista valokylteistä 🙂

  2. Nyt olen ajanut uusilla autoilla! Lakon aikana kuljettajat ovat saaneet itselleen uudet ajelemaan kaksseiskaakin. Kivojahan ne ovat, ekologisia ja uusia ja uuden tuoksuisia.. Mutta minusta kyllä pysäytysnappeja on aivan liian vähän. Ja tällaiselle suomalaiselle joka haluaa piilotella penkissä, sisäpuoli on aika avoin 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.