Categories
Finnish Life Tieliikenne

Koeajoa

Elämäni ensimmäinen ajoreissu itsenäisen ajoluvan kanssa meni hieman läskiksi.

Kävin koeajamassa Rinta-Joupilla myynnissä olevan vuoden 2001 Lada Samaran. Sen merkittävin houkutin on halpa hinta (epäilemättä ainakin osittain johtuen merkin maineesta). Ladalta on turha odottaa minkäännäköistä luksusta, mutta toivomuksena oli, että auto olisi parin vuoden ajan käyttökelpoinen. Tällä hetkellä ei nimittäin tee mieli velkaantua kovinkaan paljoa lisää.

Reissun kohokohdat: yllättävän hankala tankkaus ja useat sammahtelut liikenneympyrään (kerran jopa ympyrän sisällä, vieläpä ruuhka-aikaan). Nämä kaikki sattuivat ihan reissun alkuvaiheessa, ja kypsyinkin nopeasti. Keskeytin ajon ja parkkeerasin takaisin Rinta-Joupin pihaan – takana alle kilometri.

Lyhyen matkan aikana selvisi, että ohjaus toimii kivasti, eikä sen ilmeistä raskausta erityisemmin ajaessa huomaa (vasta jälkikäteen huomaa käsien kipeytyneen). Sivupeilejä en saanut optimiasentoon, mutta aika lähelle kuitenkin. Jarrut toimivat hyvin, samoin moottori silloin kun en sammutellut – mutta en tosiaankaan ajanut kovin kovaa missään vaiheessa. Auton pelleissä on vähän ruostetta. Vaikeinta oli luottaa vaihteistoon – noloin sammahtaminen johtuikin siitä, että olin erehdyksessä laitttanut lähdössä kolmosen ykkösen sijasta silmään. Yleiskuva oli kaikesta huolimatta myönteinen.

Pitää kokeilla pian uudestaan pidemmällä lenkillä ja kovemmilla vauhdeilla (heti takaisin satulaan jne). Auto pitää myös muistaa käyttää kuntotestissä ennen mahdollista ostopäätöstä.

(Muuten – jatkanko auto- ja liikenneteemalla täällä vai pitäisikö mielummin perustaa niiille jutuille erillinen blogi?)

One reply on “Koeajoa”

Jatkat täällä, koska miun blogikiintiö on aikaslailla täynnä atm. 🙂

Tuotanoin.. Kannattaa koeajaa muutamaa eri merkkiä. Itse en osaa ajaa audia, ja opelkin on hiukkas hankala, mutta menettelee. Ladalla ajelen pakon edessä, mutta lähes nissani kuin nissani istuu alle nätisti.
Toisaalta, tuo pörrö-otus ajaa mitä vain, mutta viihtyy nimenomaan.. Ladassa. Äitee ajelee muistaakseni audia mieluiten, bemaristakin tykkää. Yllättävän paljon autoissa on eroja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.