“Älä ohita, mulle tulee paha mieli”

Näin luki erään vanhan auton takalasissa, jonka kanssa seisoimme kouluautolla punaisissa valoissa tänään.

Eilen opiskeltiin teoriatunnilla liikenteeseen liittymistä ja pysäköintiä. Tässä tulikin jo rautaisannos liikennesääntöjä – olenkin ihmetellyt, että milloin niitä opetetaan. Sen sijaan päivän opetusvideo oli vähän hassu, tosin viihdyttävä – seurattiin pätkä (näyteltyä) ajo-opetustuntia, jossa kouluauto väisteli pyöräilijöitä ja pysäköi useampaan kertaan. Välillä noita videoita katsoessa käy mielessä, että kuinka kamalan vanhoja ne ovat. Tuosta videosta sai selville, että jossain 1990-luvulla (tai korkeintaan aivan 2000-luvun alussa) se oli kuvattu, sillä siellä käytettiin pysäköintikiekkoa (käyttöön 1990) ja markkoja (käytöstä pois 2002).

Tänään ajotunti alkoi siitä, kun eilisen teoriatunnin pitänyt opettaja taskuparkkeerasi koulun Audin erittäin ahtaaseen väliin Agoran pihalla. Noh, sitähän sai sitten vänkätä siitä pois monta minuuttia. Agoralta ajoimme Keskussairaalaan kokeilemaan yksisuuntaista katua. Sain sitten moottorin sammutettua siihen Keskussairaalantien kaistojen väliselle odotustielle, ja takana oli ambulanssi (onneksi ei hälytysajossa). Keskussairaalalta ajettiin taas keskustaan, ja Hannikaisenkadulla ja Vaasankadulla perässäni hengitti Jyväskylän Liikenteen matalalattia-Kabus. Gummeruksenkadulla puolestaan perässä oli venäläinen turistibussi. Otsikon teksti osui silmiin Yliopistonkadulla, ja sitten ajettiinkin melkein suoraan takaisin Agoralle, jossa sain tehdä yksinkertaisen peruutusparkkeeraustehtävän.

Reittinä tänään oli siis Mattilanniemi – Ahlmaninkatu – Hannikaisenkatu – Hämeenkatu – Vapaudenkatu – Keskussairaalantie – Keskussairaala – Kukkumäentie – Länsiväylä – Keskussairaalantie – Haarakatu – Hannikaisenkatu – Vaasankatu – Vapaudenkatu – Cygnaeuksenkatu – Yliopistonkatu – Asemakatu – Vapaudenkatu – Gummeruksenkatu – Hannikaisenkatu – Hämeenkatu – Vapaudenkatu – Ahlmaninkatu – Mattilanniemi.

Seuraava teoriatunti tiistaina ja ajotunti keskiviikkona.

One thought on ““Älä ohita, mulle tulee paha mieli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.