Categories
Education Finnish Life Tieliikenne

Varmaan kivaa odottaa kouluauton takana risteykseen pääsyä

Tänään aamulla vuorossa oli toinen käsittelyharjoitus. Opettaja ajoi Alvar Aallon kadulla olevalle entisen bussipysäkin levikkeelle Kramsunkadun risteyksen jälkeen, minkä jälkeen vaihdoin kuljettajan puolelle. Odotin varmaan pari minuuttia lähtövalmiina keräämässä rohkeutta, mutta lopulta pääsin liikkeelle (taisin sentään sammuttaa koneen kerran). Mattilanpellon ja Kukkumäen pikkukaduilla pyöriskeltiin, tehtiin pari peruutusharjoitusta ja mäkilähtöä. Ajoin viittäkin kymppiä ja kolmosvaihteella! Lopulta sain ajaa ihan itse Alvar Aallon kadulta rautateiden ali ja Rantaväylän yli Agoran parkkipaikalle. Totta kai sammutin mootttorin yrittäessäni lähteä valoista Rantaväylän yli, ja CP-vamma hidasti uudelleenkäynnistystä sen verran, että valo oli vaihtumassa taas punaiseksi, kun olin jälleen valmis lähtöön. Käsittelyharjoitusvaihe merkittiin opintokirjaan suoritetuksi.

Iltapäivällä opettaja toi kouluauton Agoran parkkipaikalle. Sain ajaa koko tunnin itse. Agoralta siirryttiin taas Mattilanpellon ja Kukkumäen pikkukaduille. Tällä kertaa pääpaino oli risteysajolla, mutta teimme myös useita parkkiin peruutuksia ja mäkilähtöjä. Lopuksi pääsin ajamaan Alvar Aallon kadulta Hannikaisenkadulle (missä risteyksessä sammutin moottorin useaan kertaan ennen kuin päästiin liikkeelle – mahtoi takana ollutta jonoa suututtaa!). Hannikaisenkadulla ajoin jonossa Kilpisenkadun risteykseen asti. Kilpisenkadulta ajoin koulun parkkipaikalle, ja sain itsenäisesti parkkeerata auton.

Sammuttelen autoa lähdössä ihan liian helposti. Peruuttaessa saatan kytkimellä lisätä vauhtia kun pitää hiljentää (onneksi oma jarrujalka on nopea!). Nopeusrajoitusmerkkejä en meinaa huomata. Muute homma tuntuu sujuvan ihan mukavasti.

Nyt onkin hyvä pitää useamman päivän tauko – olin aivan poikki kun kotiin pääsin ja adrenaliinikrapula oli melkoinen. Seuraavaksi autokoulu jatkuu maanantai-aamuna taajama-ajon merkeissä (mukaan tulevat myös liikenneympyrät).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.