Categories
Education Finnish Life Tieliikenne

Kolmekymppisenä kortti: päivä 2

Ahkeran työpäivän (joka kyllä enimmäkseen taittui muualla kuin työhuoneella) päätteeksi kävin ostamassa passikuvat (liikkeestä – vaikka onkin kalliimpi niin eipähän tule sutta) ja sitten jätin koululle ajokorttilupahakemuksen. Kun aikaa teorialuentoon oli vielä puolisen tuntia, hörppäsin koulun taukotilassa kahvit ja lueskelin Moottori-lehteä. Erinomaisen asenteelliselta lehdeltä vaikutti, vaikka kyllä Tuulilasin tuntuisi voittavan.

Teoriatunnilla käytiin läpi perusasioita – kaistat, tasa-arvoinen risteys, liikennemerkit nopeasti – ja katsottiin videolta kuinka autolla lähdetään liikkeelle. Onhan se tietty – kuten luennoija itsekin sanoi – vähän hassua luokkahuoneessa opetella kytkimen käyttöä.

Eilen illalla muuten luin autokoulun oppikirjan läpi. Minulla on siitä muutamakin paha sana sanottavana. Nimittäin kirja olettaa tunnetuksi asioita, jotka minusta autokoulun pitäisi opettaa. Ihmettelen myös, miksi liikennesääntöjä ei kirjassa ole esitetty kattavasti (olisi edes liitteenä niin kuin esimerkiksi kirjanpitolaki on kirjanpidon oppikirjoissa).

Varasin hieman ajontunteja. Huomenna olisi yksi, torstaina kaksi ja maanantaina ja tiistaina kumpanakin yksi.

Teorian kuvasarjoissa teen jatkuvasti virheitä, mutta aika vähän kerralla. Kai sitä oppii. Kivaa on huomata, että kuvia on Jyväskylästäkin, mutta kuvia tuntuu olevan turhan vähän – jo muutamalla toistokerralla alkaa tulla samoja kuvia vastaan. Ei varmasti tee hyvää oppimiselle että alkaa tunnistaa että jaa tämä kuva oli KYLLÄ 🙂

Huomenna lisää teoriaa ja päästään rattiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.