Kysykää

Kysykää minulta mitä vain tämän merkinnän kommenteissa. Jos kysymys koskee politiikkaa (erityisesti omaa poliittista ajatteluani), yritän parhaan kykyni mukaan vastata (vuorokaudessa, jos vastaus on yksinkertainen, ja viikossa, jos se on monimutkainen tai vaatii erityistä harkintaa). Muussa tapauksessa vastaan, jos huvittaa.

11 thoughts on “Kysykää

 1. No tässä tällainen ei-poliittinen kysymys. Tuleeko Painoarvokas-sivustolle vielä päivityksiä? Projekti kiinnostaa 🙂

 2. Mitkä ovat kolme tärkeintä kehitysaluetta (5 vuoden aikajänteellä), joihin tulisi keskittyä tietoyhteiskunnan kehityksessä kansallisella tasolla ja mitkä ovat vastaavat tärkeät kehitysalueet Jyväskylän tasolla? Perustelut tottakai myös mukaan.

 3. Harkitsen äänestäväni sinua kunnallisvaaleissa, sitä ennen haluan kuitenkin tietää sinun uskonnollisen vakaumuksesi/näkemyksesi, enkä löytänyt sitä sivuilta (itse olen entinen uskovainen, nykyinen skeptikko/agnostikko)

 4. Vaalikoneessa:
  http://yle.fi/vaalikone08/vaalikone.php?emp=l-.d-179.rt-1.ri-2809.s-5.q-1.ps-1

  Kysymykseen:
  “15. Mitä seuraavista palveluista on järkevä ulkoistaa yksityisille aloille, jolloin niitä ei tarvitse tuottaa pelkästään kunnan tai kuntayhtymän itsensä palkkaaman oman henkilöstön voimin. (valitse niin monta kuin haluat, mutta ainakin yksi)”

  Olit valinnut vaihtoehdon:
  “mitään yllä luetelluista palveluista ei ole järkevä ulkoistaa”

  Ja kommentoinut:
  “Ulkoistus toimii aloilla, joissa on jo yksityistä kysyntää ja tarjontaa.”

  Osa listatuista vaihtoehdoista on esim. Jyväskylässä kuitenkin jo vähintään osittain ulkoistettu. Mitä siis tarkoitit?

 5. Puhut sivuillasi hyvin vähän avoimesta lähdekoodista ottaen huomioon taustasi. Jos sinut valitaan, niin millaisia ehdotuksia meinaat asiaan liittyen tehdä?

 6. @vaalikone:

  Minä en näe tuossa mitään ristiriitaa. Tottahan toki kunnat ovat tehneet päätöksiä, joita minä pidän ei-järkevinä.

  Yksikään mainituista vaihtoehdoista ei muuten ole kokonaan ulkoistettu Jyväskylässä (ainakaan vanhassa kaupungissa).

  Kun puhutaan ulkoistuksesta, asiaa mutkistaa se, että sanalla tarkoitetaan sekä ostopalveluun (kaupunki vastaa palvelusta edelleen mutta ostaa sen yksityiseltä toimijalta) siirtymistä että palvelun yksityistämistä (tehtävän siirtäminen yksityisen toimijan vastuulle niin, että kaupunki pesee kätensä asiasta kokonaan) – ne ovat kuitenkin eri asioita. Minusta mikään listatuista aloista ei sovi yksityistettäväksi. Kommenttini puolestaan viittasi ostopalveluihin: kaupungilla on ostajana määräävä markkina-asema, jos markkinoilla ei ole yksityistä kysyntää, enkä usko tällaisen markkinan olevan pitkällä tähtäimellä terve, ja toisaalta yksityisen tarjonnan puute tekee palvelun ostamisesta hyvin hankalan (tästä on Jyväskylässä kokemusta – virkamiehet puolustelevat ostopalveluja tässä tilanteessa usein tyyliin “nyt ollaan vasta luomassa markkinoita”, mikä voi toki pitää paikkaansakin).

  @foss:

  Vapaat ohjelmat eivät ole kunnallispoliittisesti kovin mielenkiintoinen aihe, joten en ole niistä juurikaan kirjoittanut. Mutta lyhyesti kantani:

  – julkisen vallan tulee käyttää avoimia tiedostomuotoja
  – julkisella rahoituksella laadittujen ohjelmistojen tulee olla vapaita
  – ohjelmistovaihdokset pitää tehdä suunnitelmallisesti ja loppukäyttäjät huomioiden

  Kaupunginvaltuutettuna varmastikin lähtisin ensin juttelemaan kaupungin tietohallinnon kanssa siitä, miten asiat nyt hoidetaan. Sen jälkeen on paremmin mahdollista arvioida, mitä asialle voitaisiin tehdä.

 7. @Antti-Juhani, koin sen luotettavuuden puutteena, että sanoit vastaavasi kysymykseeni, mutta et sitä kuitenkaan tehnyt. Eihän tämä mikään iso juttu ole, mutta minun kohdalla se varmisti sen, että en voinut sinua äänestää.

 8. @Tero Heiskanen

  Sanoin ensin palaavani asiaan ja sitten yrittäväni vastata. Kysymyksesi vaatii sen verran paljon työtä, että priorisoin sitten lopulta kunnallisjärjestön raha-asioiden hoitamisen sen edelle (olen nyt kaksi viikkoa tehnyt niitä lähes joka ilta).

  Mutta sinulla on toki oikeus tulkita se niin kuin parhaaksi näet, ja tulkintasi on ymmärrettävä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.