Ehdokasesittely

Olen 30-vuotias (marraskuussa 31 v.) luennoija, harrastajapoliitikko, nörtti ja asioista kiinnostuja. Työskentelen yliopistolla ohjelmistotekniikan assistenttina ja valmistelen lisensiaatintyötäni syksyn kuluessa. Harrastuksiini kuuluvat politiikan lisäksi viihdetieteiskirjallisuuden ja fantasian lukeminen, asioihin paneutuminen, kirjoittaminen, tietokoneilu ja kuntokävely.

Arvoiltani olen edistyksellinen humanisti, valistunut globalisti ja varovainen teknologiaoptimisti. Olen humanisti siinä mielessä, että katson maailmaa ihmislajin edun näkökulmasta. Olen siinä edistyksellinen siksi, että ymmärrän ihmiskunnan etujen mukaista olevan ympäristöongelmien, erityisesti ilmastonmuutoksen seurausten, huomioon ottaminen päätöksenteossa. Olen globalisti, en nationalisti, sillä minun kotimaani on maapallo ja Suomi lähinnä rakas kotikyläni. Olen teknologiaoptimisti, sillä uskon ja toivon teknologisen kehityksen, sopivan varovaisesti toteutettuna, olevan enemmän hyödyksi kuin haitaksi. Olen vihreä, sillä olen näitä kaikkea kolmea (mutta on myös muunlaisiakin vihreitä).

Olen asunut Jyväskylässä 27 vuotta – Kortepohjassa 9 vuotta, Palokassa 2 vuotta, Pupuhuhdassa 5 vuotta, Ristonmaalla 3 vuotta ja Keltinmäessä nyt 8 vuotta. Tampereella kävin neljän vuoden verran kääntymässä 1990-luvun puolessa välissä. Rakastan Jyväskylää ja ellei mitään mullistavaa satu, aion myös elää täällä loppuelämäni. Olen siten varsin motivoitunut ja sitoutunut kehittämään Jyväskylää.

Politiikkaan tulin mukaan edellisissä kunnallisvaaleissa. Sain silloin sen verran hyvin ääniä, että nousin vuoden 2006 alkupuolella varavaltuutetuksi. Varavaltuutettuna olin mukana päättämässä vuosi sitten kesällä kaupungin ja maalaiskunnan kuntaliitosselvityksen aloittamisesta, ja valtuustossa olen mm. vastustanut Kirkkopuiston alle suunniteltua parkkihallia (minusta se on väärä paikka muuten kannatettavalle hankkeelle). Olen kirjoittanut raportit lähes kaikista valtuuston kokouksista, joihin olen osallistunut päätöksentekijänä: 16.4.2008, 4.6.2007, 29.10.2007, 12.11.2007, 10.12.2007. Näiden lisäksi olen ollut paikalla päätöksentekijänä 7.1.2008, 17.3.2008 ja 2.6.2008, yritän ehtiä kirjoittaa niistä raportit vielä ennen vaalipäivää (muistiinpanoni ovat tallessa).

Vaajakosken sulun alaportti auki
Vaajakosken sulku on yksi uuden Jyväskylän hienoista teknologianähtävyyksistä. Kenties joskus tätäkin kautta puupolttoaine kulkee Keljonlahden voimalaan.

Kunnalliseen päätöksentekoon olen osallistunut lisäksi vanhan Jyväskylän keskusvaalilautakunnan varsinaisena jäsenenä sekä Altek Aluetekniikan johtokunnan varajäsenenä, mutta niistä ei ole kovinkaan paljoa kerrottavaa – keskusvaalilautakunta hoitaa lakimääräisiä hallintotehtäviä eikä siten ole normaalioloissa poliittisesti merkittävä elin, ja Altekin johtokunnan kokouksiin olen tullut kutsutuksi varsin harvoin (ja enimmäkseen se on muutenkin vain keskustelu- ja raportointikerho, joka ei tee päätöksiä). Olen myös ollut tarkastuslautakunnan varajäsen, mutta palveluksiani ei ole siellä tarvittu kertaakaan.

Poliittiseen toimintaan olen osallistunut myös puolueeni sisällä. Olen ollut vanhan Jyväskylän kunnallisjärjestön (Jyväskylän Vihreät ry) hallituksessa vuodesta 2004 sekä hallituksen sihteerinä ja taloudenhoitajana tämän vuoden alusta alkaen. Olen osallistunut puoluekokoukseen kolmesti, kerran Jyväskylän Vihreät ry:n varaedustajana ja kahdesti varsinaisena edustajana (ks. raportit: 26.5.2007, 27.5.2007 sekä puheen käsikirjoitus (2008)). Viime vuoden loppupuolella alkaneella kaksivuotiskaudella toimin puolueen tekijänoikeustyöryhmän ja tietoyhteiskuntapoliittisen työryhmän jäsenenä.

Ei-poliittisia luottamustoimia minulla on lukuisia. Tällä hetkellä toimin aktiivisesti Jyväskylän käräjäoikeuden lautamiehenä, Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston varsinaisena jäsenenä ja tietotekniikan laitoksen laitosneuvoston varajäsenenä. Olen Muuramen Vihreät ry:n ja Linkki Jyväskylä ry:n tilintarkastaja kuluvalla tilikaudella. Vähemmän aktiivisia ovat Taiteellisen ohjelmoinnin ystävien seura Toys ry, jonka hallituksen puheenjohtaja olen, ja Fenfire Fellowship ry, jonka hallituksen sihteeri ja taloudenhoitaja olen.

Kuulun jäsenenä seuraaviin suomalaisiin yhdistyksiin: Electronic Frontier Finland ry, Fenfire Fellowship ry, Jyväskylän Science Fiction Seura 42 r.y., Jyväskylän Vihreät ry, Jyväskylän yliopiston tieteentekijät ry, Keski-Suomen CP-yhdistys ry, Linux-aktivaattori ry, Maan ystävät ry, Suomen Lautamiehet ry, Suomen Tieteiskirjoittajat r.y., Taiteellisen ohjelmoinnin ystävien seura Toys ry ja Tampereen Science Fiction Seura r.y. Lisäksi kuulun äänivaltaisena jäsenenä Debian-projektiin (rekisteröimätön kansainvälinen aatteellinen yhdistys) ja Software in the Public Interest, Inc.:iin (New Yorkissa rekisteröity aatteellinen yhdistys). Listasta puuttuvat ne yhdistykset, joiden jäseneksi olen joskus liittynyt mutta joiden toimintaan en ole osallistunut pitkään aikaan (edes jäsenmaksua maksamalla); osa niistä saattaa pitää minua edelleen jäsenluettelossaan.

Minulla ei ole kovin merkittäviä taloudellisia sidonnaisuuksia. Olen Keski-Suomen osuuspankin ja Keskimaa osk:n jäsen, omistan vähäisiä määriä pörssiyhtiöiden osakkeita (Keskisuomalainen Oyj A, KONE Oyj B ja Lännen Tehtaat Oyj) sekä yhden osakkeen ei-pörssiyhtiössä (Vihreä Lanka Oy). Velkaa minulla on noin kymppitonni, suurin osa valtion takaamaa opintolainaa ja loput vakuudettomia kulutusluottoja (Osuuspankin joustoluotto ja Visa-luotto).

Kaupunginvaltuustossa ensi vaalikaudella otan, mikäli minut sinne valitsette, ohjenuorakseni kestävän kehityksen, painottaen sanaparin molempia sanoja: kaupungin pitää kehittyä mutta kehityksen tulee olla kestävää.

Tehdään yhdessä uudesta Jyväskylästä toimiva ja kestävästi kehittyvä kaupunki!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.