Jos ois joku Venekosken kesäteatterissa

Lapsena ja teininä juhannusaaton must-juttu oli Venekosken kesäteatterin ensi-ilta. Oli nimittäin niin, että isäni ohjasi näytelmiä siellä 14 vuoden ajan. Tänä vuonna hän teki paluun ohjaten Aino Suholan uutuusnäytelmän Jos ois joku. Luonnollisesti minun piti mennä sitä katsomaan.

En ole mikään teatterikriitikko, mutta kehua uskallan näytelmän henkilöhahmoja ja railakasta (tosin K-12-tasoista) kielenkäyttöä, ja moitin sitä, että tarinassa henkilöt tuntuivat tekevän ratkaisuja ei siksi että se heistä tuntuu oikealta vaan siksi että draaman kaari käskee siihen. En osaa päättää, olivatko näytelmän monet talking heads -kohtaukset huono vai hyvä asia: toiminta pysähtyy, mutta teksti on poikkeuksellisen hienoa. Kokonaisuutena näytelmä oli nautittava kokemus, joka piti ylitäyden ensi-iltakatsomon pauloissaan ja joka nauratti yleisöä monesti.

Lisää kuvia (ei kuitenkaan itse näytelmästä)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.