Tuomiojärven rannalla, osa 1

Tarkoitus oli eilen aamupäivällä käydä valokuvausretkellä Viitaniemessä. Kortepohjan tavoin Viitaniemi on lapsuudenmaisemiani ja halusin nähdä, miltä nuo maisemat näyttävät nykyisin. Muutoksia on ollut itse asiassa aika vähän (jos nyt jätetään huomiotta se, että kaikki on kolmikymppisen näkökulmasta paljon pienempää kuin viisivuotiaan silmin katsottuna). Ajatuksena oli myös käydä katselmoimassa huomenna valtuustossa käsiteltävän asemakaavan paikkoja, mutta koska näyttää siltä, että lisärakentamista ei tulla sallimaan, jäi se vähemmälle huomiolle eilen. Tuo oli siis tarkoitus. Minä ja retkikumppanini innostuimme kuitenkin hieman ja niinpä tuli kuvattua hieman laajemmaltikin Tuomiojärven rantamaisemia; ja mikäs siinä, komeitahan ne ovat.

Tässä retken saalista. Nämä kuvat ovat lähinnä Viitaniemestä, laitan myöhemmin lisää.

Kortesuon ja Viitanemen yhdistävä kevytväylä ylittää puron, jonka vieressä menee polku Eerolanlahden lintutornille. Jätimme tornin väliin tällä kertaa, mutta puro oli aika komeaa katseltavaa.

[kuva]

Kuvat muuten ovat linkkejä ja johtavat isompiin versioihin (megatavuja) samoista kuvista.

Viitaniemessä on matala mäki, jolta pienenä laskettiin mäkeä pulkalla ja suksilla. Nyt joku vääräleuka on ajanut mäen ruohikkoon hymynaaman. Retkikumppanini, joka sen huomasi ja minulle osoitti, vertasi sitä viljaympyröihin.

[kuva]

Viitaniemen länsiranta rajaa Eerolanlahtea; vastarannalla on Kortesuon asuinalue ja Haukanniemi, taustalla näkyy Laajavuori laskettelurinteineen.

[kuva]

Viitaniemen pohjoiskärjestä on hyvä näkymä Tuomiojärven selälle, jossa näkyy muutama saarikin.

[kuva]

Seuraavan kuvan näkymä on Viitaniemen kärjestä kuvattuna Taulumäen suuntaan. Käsittääkseni kuvassa näkyvä rakennus on Jyväskylän ammattiopiston palvelualojen oppilaitos (entinen Hotelli Priimus).

[kuva]

Ihmetystä herätti aluksi tyhjä huomiotaulu, mutta sitten asia selkisi. Eikö tämä olekin modernia taidetta, John Cagen 4’33”:n tapaan! Tämäkin kuva on retkikumppanini huomiokyvyn ansiota, itse olisin luultavasti ohittanut taulun siihen katsomatta.

[kuva]

Omanlaistaan taidetta lienee myös seuraava tekniikan ja luonnon yhteiselo.

[kuva]

Otin myös joitakin kuvia Viitaniemen liikennepuistosta, mutta olin liian häveliäs yrittäessäni välttää puistossa leikkineiden lasten ja heidän vanhempiensa osumisen kuvaan, joten yksikään niistä ei valitettavasti onnistunut. Joskus toiste sitten.

Luethan myös osan 2.

3 thoughts on “Tuomiojärven rannalla, osa 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.