Vaaliväsymystä

Kiitoksia kaikille äänestäneille!

Vihreille tuli vaalivoitto, se on pääasia. Täällä Keski-Suomessa masentaa kuitenkin se, että kansanedustajan paikka jäi 800 äänen päähän.

Helsingissä Vihreät nousivat kansanedustajien määrässä jaetulle toiselle sijalle. Suosittelemani Heikki Korpela sai 482 ääntä.

Uudellamaalla Vihreät säilyttivät edustajanpaikkansa ja suositukseni Jyrki Kasvi uusi valtakirjansa selvästi 4880 äänellä.

Varsinais-Suomen vaalipiirissä Vihreät nostivat paikkalukunsa kahteen. Se oikea Niinistö nousi eduskuntaan. Suositukseni Sini Terävä keräsi 603 ääntä.

Satakunnassa Vihreät jäivät ilman kansanedustajaa varsin selkeällä erolla. Suositukseni Tarmo Thorström keräsi 137 ääntä.

Hämeessä Vihreät säilyttivät ainoan kansanedustajanpaikkansa. Ehdokkaani Petri Ojanen sai 511 ääntä.

Pirkanmaalla Vihreät menettivät toisen edustajanpaikkansa. Lapsuudenystäväni Oras Tynkkynen uusi valtakirjansa 7903 äänellä, suositukseni eli äitini sai 186 ääntä.

Kymessä Vihreät jäivät 2000 äänen päähän kansanedustajanpaikasta. Suosittelemani Juha Eskelinen keräsi 766 ääntä.

Etelä-Savossa Vihreät olivat vaaliliitossa Vasemmistoliiton ja SDP:n kanssa ja onnistuivat saamaan kansanedustajan. Valtakirjan sai Heli Järvinen 5527 äänellä. Vihreiden vaalistrategia onnistui niin hyvin, että Järvinen pudotti vaaliliittokumppaninsa eduskuntaryhmän puheenjohtajan eduskunnasta!

Pohjois-Savossa Vihreät olivat vaaliliitossa Vasemmistoliiton kanssa. Kansanedustajan paikka jäi 700 äänen päähän.

Pohjois-Karjalassa Vihreät kokivat vääryyttä, vaalipiirissä valitaan nimittäin hyvin vähän edustajia, ja vaalikynnys nousee hyvin korkealle. Vihreiden osuus vaalipiirin äänistä, 11,7 %, ei riittänyt kansanedustajanpaikkaan. Harmittavasti paikka jäi alle 200 äänen päähän. Suosittelemani Ilpo Koskikallio sai 25 ääntä.

Vaasan vaalipiirissä edustajanpaikka jäi huomattavan kauaksi. Suosittelemani Heikki Kallio sai 209 ääntä.

Keski-Suomessa edustajanpaikka jäi 700 äänen päähän. Ehdokkaani Tapani Tarvainen keräsi ensikertalaiseksi varsin hyvän äänisaaliin, 684 ääntä.

Oulussa Vihreät säilyttivät edustajanpaikkansa. Suositukseni Latekoe Lawson Hellu sai 680 ääntä.

Lapissa Vihreät olivat vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa, ja vaivoista heltisi varaedustajan paikka 3065 äänellä Timo Törmäselle.

One thought on “Vaaliväsymystä

  1. *puuh* Takki tyhjä ja haikean-harmistuneen-huojentuneet mielialat. Tietoyhteiskunnan puolustustaistelun keinovalikoimasta jäi nyt neljäksi vuodeksi puuttumaan yksi, mutta muut konstit ovat edelleen tallella. Ja tästä se totinen taisto taas vasta alkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.