Antti-Juhani Kaijanaho

THIS BLOG IS OBSOLETE - NEW BLOG AT /newblog/

fi/politiikka/taloustiede-yhdessa-sivussa.txt

2005-02-18

Taloustiede yhdessä sivussa

Kansantalous ja maailmantalous ovat asioita, joiden toimintaa en ole koskaan ymmärtänyt. Olen harkinnut, että joskus kun on aikaa, lähtisin näitä opiskelemaan, onhan asia kiinnostavaa ja siitä olisi politiikassa selvää hyötyä.

Kun sanon, etten ymmärrä näitä asioita, tarkoitan, että en tiedä miksi asiat ovat niissä niin kuin ne ovat; olen kyllä oppinut, miten asioiden tavallisesti katsotaan olevan. Odottaisin, että tämä kysymys - miksi kansantalous tai maailmantalous toimii niin kuin se toimii - olisi kansan- ja maailmantaloustieteen päätutkimuskohde (sen lisäksi, että tutkittaisiin, miten se toimii).

Siksi luin mielenkiinnolla Replikantin uusinta, jossa hän toivoo kansanedustajille näiden aineiden tuntemusta. Hänen mukaansa Economics in One Page olisi oikein hyvää materiaalia alaan tutustumiseen.

Höpsis.

Tuo sivu ei ole tiedettä, se on poliittinen agenda. Tuo poliittinen agenda saattaa olla rakennettu tieteellisen tiedon perusteella, mutta tuon sivun perusteella sitä ei ole mitenkään mahdollista arvioida. Siinä ei ole edes viitteitä lisätietoon!

Jos tuota sivua on pidettävä hyvänä esityksenä taloustieteistä, ei taloustieteitä voi pitää juuri minkään arvoisena.

19:53 - /fi/politiikka - 5 comments