<<< /fi/politiikka

Antti-Juhani Kaijanaho: Kunnonkohotusta

Kävin sitten jo keskiviikkona äänestämässä. Itseäni toki: en pidä arvostuksen arvoisena ehdokasta, joka ei äänestä itseään (miksi sitten meni ehdokkaaksi?). Tai no, nykyisen vaalimatematiikan vallitessa on kyllä puolustettavissa sitä näkökantaa, että ehdokas, joka on listalla ilman kunnianhimoa - vain kerätäkseen ääniä listalle - on ihan kunnioitettava vaikka ei äänestäisikään itseään. Mutta ei varmasti olisi kiva huomata, että omalla ehdokkaalla on vain yksi ääni.

Se siitä. Odotan toki suurta äänivyöryä, vähintäänkin noin sataaviittäkymmentä, sillä nimittäin pääsisi mitä todennäköisimmin valtuustoon.

En ole koskaan ennen tullut ajatelleeksi sitä, että vaalikampaja on kuntoilua. Sitä se nimittäin on, ainakin minun kaltaiselleni huonokuntoiselle ihmiselle. Nimittäin vaalilehden jaossa saan kiivetä mäkiä (ja portaita!) ja useina päivinä saadaan seisoskella kävelykadulla. Tämäkin merkintä on kirjoitettu tällaisten toimintojen välissä: tulin juuri kävelykadulta ja kohta pitää mennä kiertelemään postiluukkuja.

Äsken kävelykadulla minulta kysyttiin, mitä mieltä olen palveluiden liikelaitostamisesta (siis: ei yksityistämisestä!). Sanoin, että se pitää katsoa tapauskohtaisesti, en esimerkiksi olisi kouluja liikelaitostamassa, mutta tuontantopalveluissa se on hyvinkin järkevää (esimerkiksi tietöitä tekevä ALTEK Aluetekniikka on kaupungin liikelaitos). Kysyjä mainitsi, että tilapalvelujen liikelaitostaminen oli nostanut koulujen kuluja reilusti. Noh, tuollaisessa tilanteessa pitää tietenkin miettiä oliko tilanne aiemmin aidosti halpa vai oliko kyseessä piilorahoitus? Kyllä minusta on hyvä saada todelliset kulut näkyviin, mutta kun en tilannetta kovin tarkasti tunne, en halua sulkea pois sitä toistakaan mahdollisuutta.

Äh, pitänee kuitenkin pitää tänään välipäivä kuntoilusta.

2004-10-16T15:15+0300 - /fi/politiikka


Trackback url: http://antti-juhani.kaijanaho.info/blog/fi/politiikka/kiri-kiri.trackback (trackback on rikki / trackback is broken)

Your Comment