The NaNoWriMo site TOS is onerous

From the NaNoWriMo TOS:

The Office of Letters and Light reserves the right to change the terms and conditions hereof without prior notice at any time and any such change shall be effective immediately upon posting the changed Agreement on NaNoWriMo.org. The effective date indicated at the top of this page will be updated to indicate that changes have been made. You should, as a condition of continuing to access NaNoWriMo.org and use its features, periodically review the terms of this Agreement and such continued access and/or use shall be deemed to be conclusive evidence of your agreement to be bound by any such changed Agreement.

No, I will not write the Office of Letter and Light a blank check.

Tarkemmin ajatellen

Tarkastuslaskennan tulokset ovat selvinneet. Oma asemani ei muuttunut miksikään (65 ääntä ja 35. sija).

Edellisessä kirjoituksessani tekemääni “poliittista johtopäätöstä” on kritisoitu. Totta on, että tuskin suurin osa äänestäjistä on tutustunut poliittiseen ajatteluuni, joten sen tuskin voi ajatella olevan syy vaalitulokseen. Toisaalta johtopäätöksen “poliittisuudella” tarkoitin sitä, että mitä vaalituloksesta seuraa. 65 äänellä ja 35. sijalla ei kovin vahvoja kannuksia ole lautakuntapaikoista kilpailtaessa. Mahdollisuus nousta keskellä kautta varavaltuutetuksi on myös lähinnä teoreettinen.

Toisaalta se, että en pääse seuraavaan neljään vuoteen valtuustoon päätöksentekijäksi, on myös mahdollisuus. En joudu ottamaan vastuuta kaupungin päätöksistä, vaan voin rauhassa kehittää poliittista ajatteluani, opiskella relevantteja asioita (kuten taloustieteitä) ja valmistautua seuraavaan koitokseen neljän vuoden päästä.

Nyt kun vaaleista on jo useampi päivä, pettymyksen tunteet ovat lientyneet. Nyt olo on että VAU! Minun takanani seisoo (tai istuu, miten vain) 65 jyväskyläläistä. Se on hieno asia se. Olen tullut siihen tulokseen, että minun velvollisuuteni on yrittää maksimoida näiden 65 äänen vaikutus ja hakeutua niin vaikutusvaltaisiin tehtäviin kuin pääsen, ja muutenkin käyttää 65 ihmisen valtakirjaa niin hyvin kuin osaan.

Kiitokset äänestäjille

Sain alustavan ääntenlaskennan mukaan 65 ääntä. Kiitoksia kaikille äänestäjilleni!

Valtakunnallisesti vaalitulos oli vihreille mitä mainioin – saavutimme neljänneksi suurimman kuntapuolueen aseman. Uudessa Jyväskylässäkin menestyimme oikein hyvin.

Mielenkiintoista tuloksessa oli Jyväskylän kannalta valtuustoryhmän koostumuksen merkittävä muuttuminen – yhdeksästä valtuutetusta neljä on uusia, ja esimerkiksi erittäin kokenut konkari Risto Rönnberg tippui varavaltuutetuksi.

Tulos on minulle henkilökohtaisesti pettymys – äänimääräni laski sekä absoluuttisesti (65 versus 67 v. 2004) että suhteellisesti (0,11 % versus 0,18 % v. 2004), ja sijoitukseni vihreiden listalla laski reilusti absoluuttisesti (35. versus 15. v. 2004) ja suhteellisesti (0,52 versus 0,67 v. 2007, missä 1 on ääniharava ja 0 on listalla huonoiten pärjännyt). Tilanne tuskin muuttuu olennaisesti tarkistuslaskennassa.

Mandaattini hakea poliittista vaikutusvaltaa uuden Jyväskylän hallinnossa on nyt reilusti pienempi kuin se oli päättyvällä vaalikaudella. Tästä on vaikea tehdä mitään muuta poliittista johtopäätöstä kuin että ottamani kuntapoliittinen linja on äänestäjien mielestä uudelle Jyväskylälle väärä.

Onneksi olkoon isälleni, joka Äänekoskella kaksinkertaisti äänimääränsä (3→6), sekä kaikille muillekin vaalivoittajille.

Muistakaa äänestää

Vaalihuoneistot ovat juuri avautuneet. Mikäli et ole äänestänyt ennakkoon, voit nyt äänestää kello 20 asti siinä äänestyspaikassa, joka on mainittu kotiisi tulleessa äänioikeusilmoituksessa. Tarvitset vain henkilöllisyystodistuksen.

Minä en ole tavattavissa, enkä lue postejani, koko tänä päivänä – osallistun vaalien järjestämiseen Keljonkankaan vaalilautakunnan varapuheenjohtajan ominaisuudessa.

Jokainen ääni on tärkeä.

Tämä on nauhoitettu viesti.

Ennakkoäänestys päättyy

Vielä tänään tiistaina on mahdollista äänestää kotimaassa ennakkoon. Ennakkoäänensä voi antaa missä tahansa kotimaan ennakkoäänestyspaikassa omasta kotikunnasta riippumatta.

Jos ääntään ei käytä ennakkoon, tulee se käyttää ensi sunnuntaina varsinaisessa äänestyksessä. Tuolloin äänensä voi antaa vain siinä äänestyspaikassa, joka mainitaan kotiin tulleessa ilmoituskortissa.

Muistakaa äänestää!

Alustava vaalirahoituslaskelma

Päivitetty 26.10.2008 kello 6:05

KULUT 502,90 €
Vaalimainonta sanoma- ja aikakauslehdissä 160,00 €
Vaalimainonta radiossa 0,00 €
Vaalimainonta televisiossa 0,00 €
Vaalimainonta muissa viestintävälineissä (Internet) 250,00 €
Ulkomainonta 0,00 €
Muu vaalimainonta (mainoslehtiset) 35,00 €
Mainonnan suunnittelu 0,00 €
Vaalitilaisuudet 12,90 €
Muut kulut 45,00 €
RAHOITUS 502,90 €
Ehdokkaan omat varat 441,90 €
Tuki yksityishenkilöiltä 0,00 €
Tuki yrityksiltä 61,00 €
Tuki puoluejärjestöiltä 0,00 €
Tuki muualta 0,00 €

Keskisuomalaiselta ostamani netti+lehti-paketti (yksi lehti-ilmoitus valitsemanani päivänä ynnä varjovaalisivuston lisänäkyvyys) maksoi könttäpakettina 320 €. Kysyin Keskisuomalaiselta, miten tämä hinta jakautuu lehti- ja nettimainonnan kesken. Myyntipäällikkö Helena Lahtinen vastasi minulle seuraavasti: “tämä on erikoistarjous, jossa molempien osuus on 160 e”. Oma arvioni kyseisen paketin arvon jakaantumisesta on erilainen, mutta ylläoleva laskelma perustuu tähän ilmoitukseen.

Internet-mainontaan sisältyy edellä mainitun Keskisuomalaisen paketin lisäksi vihreatehdokkaat.fi-palvelun vuosimaksu (29 €) sekä mainos Sosiaalisessa vaalikoneessa (61 €). Vaalitilaisuuksien kulut koostuvat paikalliseen vihreään kahvilaan leipomieni soijaleipien valmistusaineista. Muut kulut koostuvat pelkästään Jyväskylän Vihreät ry:n ehdokasmaksusta.

Tällä hetkellä tiedossani ei ole tulevia kuluja. Tukilahjoituksia otan edelleen vastaan.

Tavattavissa

Päivystän vihreiden vaalikahvilassa (Galleria Hoppa Kauppakadulla Vakiopaine-baarin naapurissa) tänään perjantaina, ensi maanantaina sekä viikon päästä perjantaina kello 16:30–18. Saatan olla siellä myös muina aikoina virka-ajan ulkopuolella.

Kahvilassa on tarjolla ilmaiseksi mm. kahvia, teetä ja erilaisia leivonnaisia, myös minun hapanleipääni. Kahvilassa voi ostaa paikallisia kampanjapaitoja (vihreä i-sydän, kokoja rajoitetusti) sekä maalaustaidetta ja luontovalokuvia.

Uskonnosta

Markus kysyi:

Harkitsen äänestäväni sinua kunnallisvaaleissa, sitä ennen haluan kuitenkin tietää sinun uskonnollisen vakaumuksesi/näkemyksesi, enkä löytänyt sitä sivuilta (itse olen entinen uskovainen, nykyinen skeptikko/agnostikko)

Tämähän ei periaatteessa ole kovin yksinkertainen kysymys, mutta vastaan silti heti, sillä suurin osa asian monimutkaisuudesta ei ole poliittisesti relevanttia.

Käytännössä (politiikassa) minut voi laskea ateistiksi. Tarkoitan sitä, että toimin poliittisesti ikään kuin mitään jumalallista (sen paremmin kristillistä Jumalaa kuin muutakaan) ei ole, enkä kelpuuta minkään uskonnon opetuksia auktoriteetiksi. Minusta uskonto ei saa saa vaikuttaa poliittisiin päätöksiin enempää kuin mikä tahansa muukaan massaliike.

Minä pidän kuitenkin uskonnonvapautta tärkeänä demokraattisen yhteisön perusarvona, ja hyväksyn uskonnollisen toiminnan niin kauan kuin se ei riko osallistujien ihmisoikeuksia eikä häiritse ulkopuolisia.

Minä en kuulu, enkä ole koskaan kuulunut – muodollisesti – mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan. Minut on kyllä kastettu ja konfirmoitu vuonna 1992 Kristiyhteisössä, ja osallistuin 90-luvun alussa muutaman vuoden Kristiyhteisön uskonnolliseen toimintaan.

Henkilökohtaisesti olen enemmän agnostikko kuin ateisti: en – yksityisesti – kiellä Jumalan olemassaolon mahdollisuutta, vaan pidän sitä asiana, josta ei voi olla tietoa, ja jos ei ole tietoa, pitää valita, mihin uskoo vai jättääkö kysymyksen auki. Olen taipuvainen – yksityisesti – uskomaan (tai ainakin pitämään hyvin mahdollisena) jonkinlaisen hengellisen maailman olemassaoloon, mutta olen myös taipuvainen uskomaan siihen, että sen olemassaolo on materiaaliselle maailmalle lähinnä yhdentekevää (tästä syystä olen “käytännössä ateisti”).

Tässä lyhyesti. Onko tarkentavia kysymyksiä?

Kysykää

Kysykää minulta mitä vain tämän merkinnän kommenteissa. Jos kysymys koskee politiikkaa (erityisesti omaa poliittista ajatteluani), yritän parhaan kykyni mukaan vastata (vuorokaudessa, jos vastaus on yksinkertainen, ja viikossa, jos se on monimutkainen tai vaatii erityistä harkintaa). Muussa tapauksessa vastaan, jos huvittaa.