Vorkosigan-saagaa vihdoinkin suomeksi

Uusi kustantamo Myrskykustannus näyttää suomentaneen Lois McMaster Bujoldin erinomaisen Vorkosigan-sarjan ensimmäisen osan Shards of Honor nimellä Kunnian sirpaleita. En ole suomennosta lukenut, mutta alkuperäinen kirja on ehdottomasti lukemisen arvionen. Suosittelen.

Cordelia Naismith on demokraattisen Beta-siirtokunnan tutkimusaluksen päällikkö. Aral Vorkosigan on Barrayar-keisarikunnan korkeita aatelisia ja sota-aluksen päällikkö. Heidän laivojensa kohtaamisen, ja Vorkosiganin laivan kapinan, takia molemmat jäävät lähes tutkimattomalle planeetalle ja joutuvat tekemään yhteistyötä päästäkseen takaisin ihmisten ilmoille. Mutta tarina ei suinkaan pääty Barrayaralaiseen tukikohtaan asti selviämiseen… Shards of Honor on samanaikaisesti suurieleinen avaruusseikkailu ja koskettava rakkaustarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *