Kaupunkimaisemia

(kuva)
Päiväkävelyni alkoi Harjulta. Tässä kuvassa pääosassa on entisen linja-autoaseman tontti, joka on myllerretty täysin syksyn ja alkukevään kuluessa. Nyt siihen aletaan rakentaa Harjunkulman asuinkorttelia, joka perustuu kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voittajasuunnitelmaan. Linja-autoaseman toiminnot muuttivat nyt puretusta talosta (jota aika harva kai jäi kaipaamaan) Matkakeskukseen muutama vuosi sitten.

(kuva)
Muutama sata metriä etelämpää löytyi viitisen minuuttia myöhemmin metsäinen kohta, josta sai otettua kuvan Kilpisenkatua alaspäin.

(kuva)
Harjun portaiden (joita en tällä kertaa kuvannut) juurilta sai toisen kuvan katua alas. Katu on tällä kertaa Gummeruksenkatu, ja taustalla näkyy luminen Jyväsjärvi ja uudehko Ainolanrannan asuinalue.

(kuva)
Laskeuduin Gummeruksenkatua alas ja hain hyvää kuvauskohtaa Kirkkopuiston paraatiaukiolta, kohteena eilenkin kuvaamani kaupungintalo. Hieman näin jälkikäteen harmittaa, etten tätä kuvaa ottaessani pitänyt huolta, että talo mahtuu myös korkeussuunnassa kokonaisuudessaan kuvaan.

Jäin vielä puoleksi tunniksi bongailemaan busseja, mutta siitä ehkä toiste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *