Digikameran kastajaiset

Ei, en heittänyt digikameraa jorpakkoon. Sen sijaan ostin sellaisen. Ensimmäisen päivän parista kymmenestä otoksesta syntyi puolenkymmentä julkaisukelpoista kuvaa Gimpin suosiollisella avustuksella:

(kuva)
Ensimmäinen pysäkki on Jyväskylän kaupungintalo eli paikallisslangilla kunnallistalo (Jyväskylän väitetään olevan Suomen ainoa kaupunki, jolla ei ole kaupungintaloa). Tämä kuva on otettu risteykseen pariksi sekunniksi pysähtyneestä bussista. Ikkunaan on heijastunut punaista tekstiä bussin valomainoksesta. Kuva otettu noin kello 18:30, kuvankäsittely rajoittui rajaukseen ja skaalaukseen.

(kuva)
Agoran edessä olevat lipputangot ovat tämän kuvan pääosassa, vaikkakin kuvan otin Agoran valaistuksen takia. Kuva otettu noin kello 18:10, jälkikäteen rajattu ja skaalattu.

(kuva)
Aiemmin päivällä kävin ottamassa muutamia järvimaisemakuvia. Tämä kuva on otettu Hotelli Alban alla “autotallissa” noin kello 14:55. Kuvaa on rajattu ja skaalattu ja lisäksi käsitelty erilaisilla suotimilla, jotka tekevät kuvasta todellista valoisamman.

(kuva)
Hetken mielijohteesta otin Agoran pihalla postilaatikolla käytyäni kuvan linjan 20 midibussista merkiltään MAN ja malliltaan Göppel. Nämä autot tulivat liikenteeseen joskus 2001 tai 2002, aluksi lähinnä palvelulinjatoimintaa varten, mutta on näitä koko ajan näkynyt hiljaisilla linjoillakin. Nykyisin nämä MANnit vaikuttavat linjoilla 20 ja 5/5K, jotka molemmat kulkevat Mattilanniemeen. Kuvaa on rajattu, skaalattu ja tyylitelty.

(kuva)
Vähän myöhemmin otin muutamia kuvia Agoran pihalta pysäkkialueen yli kohti keskustaa. Tämä kuva on siten rajattu, että kuvassa näkyy vain kaukaiset Minna Canthin kadun alueen pienkerrostalot. Kuvaa on tyylitelty.

(kuva)
Agoran neljännen kerroksen rappukäytävässä otin muutamia kuvia Opinkivestä ja sen lähialueista. Rajattu, skaalattu ja tyylitelty.

(kuva)
Tämän kuvan lähtökohtana oli Lea Pulkkisen salin ikkunasta tänään päivällä otettu Jyväsjärvi-maisema. Rajasin kuvasta pois kaiken muun paitsi kaukaisen Lutakon ja tyylittelin kuvaa melkoisesti. Kuva koristaa Jyväskylän Vihreiden uusia kotisivuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *