Tarkemmin ajatellen

Tarkastuslaskennan tulokset ovat selvinneet. Oma asemani ei muuttunut miksikään (65 ääntä ja 35. sija).

Edellisessä kirjoituksessani tekemääni “poliittista johtopäätöstä” on kritisoitu. Totta on, että tuskin suurin osa äänestäjistä on tutustunut poliittiseen ajatteluuni, joten sen tuskin voi ajatella olevan syy vaalitulokseen. Toisaalta johtopäätöksen “poliittisuudella” tarkoitin sitä, että mitä vaalituloksesta seuraa. 65 äänellä ja 35. sijalla ei kovin vahvoja kannuksia ole lautakuntapaikoista kilpailtaessa. Mahdollisuus nousta keskellä kautta varavaltuutetuksi on myös lähinnä teoreettinen.

Toisaalta se, että en pääse seuraavaan neljään vuoteen valtuustoon päätöksentekijäksi, on myös mahdollisuus. En joudu ottamaan vastuuta kaupungin päätöksistä, vaan voin rauhassa kehittää poliittista ajatteluani, opiskella relevantteja asioita (kuten taloustieteitä) ja valmistautua seuraavaan koitokseen neljän vuoden päästä.

Nyt kun vaaleista on jo useampi päivä, pettymyksen tunteet ovat lientyneet. Nyt olo on että VAU! Minun takanani seisoo (tai istuu, miten vain) 65 jyväskyläläistä. Se on hieno asia se. Olen tullut siihen tulokseen, että minun velvollisuuteni on yrittää maksimoida näiden 65 äänen vaikutus ja hakeutua niin vaikutusvaltaisiin tehtäviin kuin pääsen, ja muutenkin käyttää 65 ihmisen valtakirjaa niin hyvin kuin osaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.