Kiitokset äänestäjille

Sain alustavan ääntenlaskennan mukaan 65 ääntä. Kiitoksia kaikille äänestäjilleni!

Valtakunnallisesti vaalitulos oli vihreille mitä mainioin – saavutimme neljänneksi suurimman kuntapuolueen aseman. Uudessa Jyväskylässäkin menestyimme oikein hyvin.

Mielenkiintoista tuloksessa oli Jyväskylän kannalta valtuustoryhmän koostumuksen merkittävä muuttuminen – yhdeksästä valtuutetusta neljä on uusia, ja esimerkiksi erittäin kokenut konkari Risto Rönnberg tippui varavaltuutetuksi.

Tulos on minulle henkilökohtaisesti pettymys – äänimääräni laski sekä absoluuttisesti (65 versus 67 v. 2004) että suhteellisesti (0,11 % versus 0,18 % v. 2004), ja sijoitukseni vihreiden listalla laski reilusti absoluuttisesti (35. versus 15. v. 2004) ja suhteellisesti (0,52 versus 0,67 v. 2007, missä 1 on ääniharava ja 0 on listalla huonoiten pärjännyt). Tilanne tuskin muuttuu olennaisesti tarkistuslaskennassa.

Mandaattini hakea poliittista vaikutusvaltaa uuden Jyväskylän hallinnossa on nyt reilusti pienempi kuin se oli päättyvällä vaalikaudella. Tästä on vaikea tehdä mitään muuta poliittista johtopäätöstä kuin että ottamani kuntapoliittinen linja on äänestäjien mielestä uudelle Jyväskylälle väärä.

Onneksi olkoon isälleni, joka Äänekoskella kaksinkertaisti äänimääränsä (3→6), sekä kaikille muillekin vaalivoittajille.

3 thoughts on “Kiitokset äänestäjille”

  1. Miten on verrattuna edelliskertaan, kampanjoitko enemmän vai vähemmän? Millaista oli näkyvyytesi?

  2. Minulla oli toki händikäppiä siinä, että pyöritän kunnallisjärjestön taloudenhoitajana koko kampanjan taloutta, mikä vei todella paljon aikaa ja energiaa nimenomaan omalta henkilökohtaiselta kampanjaltani. Kadulla en käynyt kertaakaan (mutta vihreiden vaalikahvilassa päivystin), ja mielipidekirjoituksiani ei julkaistu (tarjosin yhtä – viimeksi läpi meni kaksi mutta eivät olleet kunnallisvaaliaiheisia). Vaalibudjettini oli noin viisinkertainen, josta suurin osa meni vaalipäivän lehtimainokseen.

    Vaalilautakunnassa sentään oli kivaa eilen.

  3. Väitän että ajk:n näkyvyys oli äärimmäisen huonoa.
    Jos asuisin jkl:n suunnalla, olisin kyllä ollut meuhkaamassa puolesta ja tekemässä tunnetuksi, mutta mutta. Ehkä ensi kerralla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *