Jyväskylän kaupunginvaltuusto 12.11.2007

Olin eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa Anna Autereen tilalla päätöksentekijänä. Kokouksen lista oli lyhyt.

Kokouksessa päätettiin, että kaupungin veroprosentti jää ennalleen. Kauko Tuupaisen (ps) esitystä veronkorotuksesta ei kannatettu. Itse olin enemmistön kannalla, sillä tässä tilanteessa, jossa tulevasta kuntarakenteesta ei tiedetä, on veronkorotus huono ajatus. Asiaan voidaan tarvittaessa palata vuoden 2009 talousarviossa.

Kokouksessa päätettiin myös kaupunkikonsernin konserniohjauksen perusteista. Tuupainen ja Riitta Tynjä (komm.) halusivat, että jokainen yksittäinen konserniohje tuotaisiin valtuuston päätettäväksi. Äänestyksessä esitys kaatui numeroin 48–6 (tyhjiä 1, poissa 4), itse äänestin hallituksen esityksen puolesta, sillä pidin Tuupaisen esitystä mikrohallinnoimisena. Isot asiat pitää toki tuoda valtuustoon.

Kokouksessa jätettiin myös useita valtuustoaloitteita. Allekirjoitin Kaija-Leena Kaijaluodon (vihr.) aloitteen bussimatkojen lisäämiseen tähtäävistä markkinointikampanjoista. Vihreän valtuustoryhmän lisäksi sen allekirjoitti kymmenen muuta valtuutettua eri poliittisista ryhmistä.

1 thought on “Jyväskylän kaupunginvaltuusto 12.11.2007”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *