Sähköpostin lähettäjätietojen väärentäminen on triviaalia

Keskusrikospoliisi tiedottaa:

Poliisin tietoon on tähän mennessä tullut joitakin tapauksia, joissa julkaistuja tunnuksia on käytetty luvatta. Tunnuksien avulla on mm. tunkeuduttu ihmisten sähköposteihin ja lähetetty heidän nimissään sähköpostiviestejä. Näissä tapauksissa rikosnimikkeinä voivat olla luvaton käyttö ja viestintäsalaisuuden loukkaus.

Toivottavasti poliisi tietää. että sähköpostiviestien lähettäminen toisen ihmisen nimissä ei vaadi tietomurtoa, vaan lähettäjätietojen väärentäminen on asiansa osaavalle henkilölle hyvin yksinkertaista.

2 thoughts on “Sähköpostin lähettäjätietojen väärentäminen on triviaalia

  1. Useimmille kyseinen tieto tulee varsin yllärinä. Toivottavasti häiriköt eivät tiedä ja eivätkä myöskään keksi ko. asiaa.

    Koputetaan puuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *