PLB sessio 5

Mulla on ollut tapana ilmoittaa Atelle tekstiviestillä, kun olen saanut PLB-postaukset tehtyä. Tekstiviestin sisällöksi on vakiintunut yksi sana: “blogahdin”. Palaan tähän myöhemmin.

Atte tuli tänään noin kello 13:15 tänne ja esitteli soinnun, jonka hän oli juuri oppinut. Hetken sitä tapailtuani totesin, että siinähän on Cmaj7/G. Improsimme hetken kahdella kitaralla, mä soitin kiertoa Cmaj7/G—Gmaj7 ja välillä laitoin väliin F-soinnun, Atte improili melodiaa kitarallaan. Sitten Atte esitteli pitkän tekstinsä My Advice. Aten idea oli, että hän lausuisi tekstin nauhalle ja sitten improiltaisiin toisille raidoille kitaroilla noiden sointujen pohjalta. Näin tehtiin. Digitaalinen masterointi onnistui kerrankin aika hyvin, kun käytin läppärin perusäänikorttia ja vältin sen preampin käyttämistä kokonaan. Paska preamp 🙂 Digitaalisesti piisiin lisättiin vielä kaikuefekti, ja se oli siinä. Atte totesi, että laulu kuulostaa joltain tulevaisuudesta tulleelta aivopesunauhalta. Siitä nimi, A Brainwashing Tape from the Future.

Seuraavaksi Atte otti esiin uusimman tekstinsä, Antti-Juhani blogahtaa. Atte opetti minulle sen soinnut, ja pian soitimmekin ensimmäiset raidat, jossa minä soitan kitaraa ja Atte laulaa ja soittaa päristinsoolon. Seuraavaksi lisättiin (useissa paloissa) perkussioraita, jossa Atte soittaa käsirumpua ja mä itsetehtyä marakassia. Vaikeuksia tuotti se, että monitorointiin käytämme kuulokkeita, eikä niitä voi pitää päässä kuin yksi ihminen kerrallaan, ja perkussiot tehtiin samalla kertaa. Perkussioraidalle tuli myös Aten taustalaulua ja päristintä. Viimeiselle raidalle Atte soitti mainion bassokitaralinjan. Tälläkin kertaa digitaalinen masterointi onnistui hyvin, eikä efektejä käytetty.

Atte jatkanee kommenttiraidalla.

2 thoughts on “PLB sessio 5

  1. Alunperin “My Advice”-nimikettä kantaneesta “A Brainwashing Tape From the Future”-teoksesta tuli jotakuinkin sellainen kuin olin kuvitellut. (Antti-Juhanin blogiinsa muistivihkostani kirjoittamat laulunsanat poikkesivat vähän lauletuista, mukaanlukien lopun, joka ei ollut edes tätä biisiä). Se “Brainwash”-idea tuli heti, kun kuulin kappaleen A-J:n laittaman kaiun kanssa – jotain niinkuin George Lucasin elokuvasta “THX 1138”!

    “Antti-Juhani Blogahtaa”-tekstin olin kirjoittanut jo viime sessioiden jälkeen, niinkuin silloin mainitsin näissä kommenteissani. Siihen ei ollut varsinaisesti sointuja, mitkä sitten löytyivät vähän kitaraa tapailtuani. Lauluraidalla kokeilin kahta eri laulutyyliä: “Taistolaislaulujen” tyyliä ja nousuhumalaisen teinin tyyliä 🙂

    Jatkossa olisi kiva tehdä jotain erilaista. A-J ei preferaa rumpuja meidän levylle, ja se on ihan okei, mutta haluaisin kokeilla eri tyylejä… ja Antti-juhanin omaa matskua lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *