Vietnamilainen ravintola Fit

Vietnamilainen ravintola Fit sijaitsee Yliopistokadulla lähellä Kilpisenkadun risteystä

Olen kaivannut pitkään Jyväskylään vietnamilaista ravintolaa. Nyt Vietnamista Suomeen muutama vuosi sitten muuttanut Rosa on perheensä kanssa rakentanut Yliopistonkadulle sellaisen. Koska vaimoni on ravintolan keittiöhenkilökuntaa, pääsin tänään yhtenä kutsuvieraana tutustumaan ravintolaan ja sen antimiin. Asiakkaille ravintola aukeaa ensi perjantaina, 14.9.2018. Ravintolalla on sivu Facebookissa ja Instagramissa.

Lounasbuffet on jatkossa tarjolla arkisin klo 10:30–15:00

Ravintola sijaitsee vanhassa Ruthin leipomo- ja tukkuliikerakennuksessa samoissa tiloissa, joissa kahvipaahtimo Papu piti majaansa muutaman vuoden ajan. Tilaa on nyt siivottu, kunnostettu ja sisustettu hillittyyn vietnamilaiseen ja suomalaiseen tyyliin kunnioittaen tilan ominaislaatua. Asiakaspaikkoja on kolmisenkymmentä, tuolit ovat mukavat ja pöydät käytännölliset. Lounasbuffetin lisäksi ravintola myy annosruokia alkuiltaan asti.

Alkoholiton Xanh-cocktail

Tänään kutsuvieraina oli ravintoloitsijan ja henkilökunnan sukulaisia ja ystäviä. Tarjolla oli seisovalta pöydältä ruokia, jotka jatkossakin ovat ravintolan listalla taikka lounasbuffetissa tarjolla. Ensiksi pöytään tuotiin xanh-juoma, joka sisältää jääteetä, makeutta ja makuja. Buffetista nappasin hieman kaikkia alkuruokia: katkarapusalaattia, molempia kevätkääryleitä sekä kalakastikepohjaisen dippikastikkeen.

Kevätkääryleet (vasemmalla lihaisena ja oikealla vegaanisena) kalakastikedipin kera sekä katkarapusalaatti

Uskon vegaanisesta kevätkääryleestä tulevan jatkossa hitti, sillä se on aivan erinomaisen maukasta; myös tavallinen lihapohjainen kääryle oli mainiota. Salaatti oli valmiiksi maustettu eikä kaivannut kastiketta lainkaan. Suomalaisille kalakastikedippi voi olla aluksi erikoinen tuttavuus, mutta se on herkullista (älä ota kuitenkaan sitä kovin paljoa, siinä on vahva maku).

Paistetut munanuudelit katkarapujen ja vihannesten kera sekä kanacurry riisin kera

Maistoin myös molempia pääruokia: kanacurry riisin kera sekä paistettuja nuudeleita katkarapujen kera. Currykastike oli paljaaltaan ihanan vahvaa ja riisin kanssa syötynä sopivan täyteläistä. Nuudelit olivat sinänsä hyvät, mutta joku muu oli ehtinyt jo syödä katkaravut.

Mustasilmäpapuja ja tahmariisiä kookosmaidon kera

Jälkiruokana tarjolla oli mustasilmäpapuja ja tahmariisiä kookosmaidon kera. Suomalaiseen makuun tämä on hieman yllättävä jälkiruoka suolaisen ja makean yhdistelmänä, mutta siihen tottuu nopeasti.

Sisustus on hillityn tyylikäs ja kunnioittaa tilan ominaislaatua

Kaiken kaikkiaan ravintolan ruokatarjonta oli minulle positiivinen yllätys laadullaan ja herkullisuudellaan. Vietnamilainen ruokakulttuuri on toki minulle tullut jo aiemmin tutuksi, mutta Rosa on keittiöhenkilökuntansa kanssa onnistunut tekemään suomalaiseen makuun loistavasti sopivan mutta selkeästi vietnamilaisen menun. Uskon, että tämän lounaan ainoa pieni pettymys – nuudeleiden puuttuvat katkaravut – korjataan ennen ravintolan aukeamista asiakkaille.

Ravintolassa on myös tila lasten leikeille

Ravintola sijaitsee ruutukaava-alueen reunalla, Harjun juurella lähellä Maistraattia. Sinne on helppo tulla kävellen tai pyörällä, ja autonkin saa parkkihalliin melko lähelle (on toki muutama kadunvarsiruutukin). Pyörätuoliasiakkaat valitettavasti joutunevat kiertämään sisäpihan kautta, sillä pääovella on muutama porrasaskelma. Jos sattuu Yliopistonkadulla liikkumaan, kannattaa ensi perjantaista lähtien sinne pistäytyä kokeilemaan Jyväskylän uusinta makumaailmaa.

Ravintola aukeaa asiakkaille ensimmäisen kerran perjantaina 14.9.2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.