PLB sessio 4

Tänään nauhoitettiin vanha piisini Kerro (olin aiemmin tehnyt oman versioni). Opetin laulun Atelle, ja etsimme ensin kitara/basso-sovitusta. Laulun rytmitys taisi yllättää Aten pari kertaa 🙂

Ekalla nauhoituksella minä soitin kitaraa ja lauloin, ja Atte soitti bassokitaraa. Toinen raita saatiin, kun Atte soitti käsirumpua (Atte sanoi sitä bongoiksi, mutta minusta bongot on eri näköiset kuin tuo:) ja minä itsetehtyä marakassia. Kolmannella raidalla Atte soitti keyboardsoolon.

Digitaalisessa masteroinnissa otimme edistysaskeleen, keksin nimittäin miksi äänenlaatu huononee tuossa prosessissa niin kamalasti. Tällä kertaa raiturilta ajettiin mahdollisimman kova signaali; selvästikin ääni huononee läppärin input-vahvistimessa. Nyt tosin saatiin toinen ongelma: ääni särkee hieman välillä. Minulla on arvaus siitä, mistä tuo johtuu, ja saanemme korjattua sen seuraavaan.

[kuva]

[kuva]

Atte jatkanee kommenttiraidalla.

One thought on “PLB sessio 4

  1. Hyvä kun saatiin vihdoinkin A-J:n musiikkia levylle: “Kerro” on tyylipuhdasta A-J:ta taiteellis-melankoliseen sävyyn. Tuntui, että tämänpäiväiset sessiot olivat lämminhenkisemmät kuin ehkä aiemmin.

    Yksi metka juttu “Kerro”n äänityksessä oli, että nauhoitimme rutmisoitinraidan hitaammalla nauhanopeudella (pitch), jotta se kuullostaisi normaalinopeudella korkeammalta. Tämä toimi kohtalaisesti.

    Ja nyt, ensimmäistä kertaa, pari valokuvaa “studiostamme” (A-J:n kämpästä Jyväskylän Keltinmäestä).

    Rustasin äsken humoristisen tekstin “Antti-Juhani blogahtaa”, josta tulee varmaan myös biisi, kuhan palaamme asiaan joskus viikon päästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *