PLB sessio 2

Atte toi tänään tänne lisää värkkejä, sähköbasson ja -kitaran, vahvistimen ja vähän muutakin.

Aten ehdotuksesta nauhoitimme improvisaationa ensin yhdelle raidalle perkussiota (ja vähän muutakin): Aten vispiläkapulat reittä vasten, mun kynä juomalasia vasten. Raidalle tuli myös erilaisia välihuudahduksia. Sitten mä improsin toiselle raidalle basson, minkä jälkeen Atte improsi kitaraa kolmannelle raidalle. Viimeiselle raidalle tuli ensin mun ad lib -vokalisointia ja sitten Aten melkein räppäämä varsin rivo ja poliittisesti epäkorrekti teksti. Tuloksella on kaksi nimeä: Lupa mokata ja Evil Fuck. Sitä ei ole vielä miksattu eikä masteroitu.

Atte ehdotteli myös erilaisia suunnitelmia albumista: tuo improilu “bonusraidaksi”, tai sitten kaikki laulut äänitysjärjestyksessä. Nimiehdotuksiakin Atelta on jo tullut, mutta minulta ne on jo päässeet unohtumaan.

Atte jatkanee kommenttiraidalla kuten tavallista 🙂

2 thoughts on “PLB sessio 2

 1. Musiikinteko Antti-Juhanin kanssa on hyvin stimuloivaa, usein varsinainen kokemus. Tänään olin pitkään ihan täpinöissäni sessioidemme päätyttyä.

  A-J kehui minua lukiossa “suvereeniksi sanoittajaksi”. Tuo ei mielestäni pitänyt paikkaansa vielä tuolloin, mutta sittemmin on tullut sen verran värssyjä värkättyä, että joukkoon mahtuu jokunen hyväkin.

  Otin tänään arastellen esiin tekstin, josta tuli “Evil Fuck”, mutta A-J käsittämättömäm tieteellis-taiteellisella avarakatseisuudellaan hyväksyi sen improvisoidun kipaleemme tekstiksi. Hassua oli, että ainut kohta ruokottomasta tekstistä, joka arvelutti A-J:ta oli rivi, jossa viitattiin väkisinmakaamiseen. Toivon kuitenkin, että tämä “teos” päätyy pitkäsoitollemme, jos tästä sellainen tulee.

  Mielestäni tärkeä juttu on se, että “Evil Fuck” on jotain ERILAISTA kuin “So I Declare”. Siitä tuli pitkälti sellainen kuin olin “audiosoinut” mielessäni, mukaanlukien säröllä äänitetty “laulu”raita.

  Antti-Juhani taisi tänään saada ensikosketuksen bassokitaraan, ja hauskaa näytti miehellä olevan nauhoittaessaan bassoraitaa.

  Ne levyn nimiehdotukset olivat “Tuntematon Albumi” ja “Mikään ei ole mahdollista”

 2. Tuon tekstin ilman sitä raiskausriviä voi tulkita viittaavan roolileikkiseksiin, joten siinä ei siltä osin ole mitään moitittavaa, kunhan muistetaan että kielenkäyttö laulussa on K-18-tasoa 🙂

  Sen yhden rivin kanssa laulu kertoo miehen harrastamasta väkivallasta naista kohtaan, joka oikeutetaan sillä, että nainen on “paha”. Kysymys onkin siitä, että pidetäänkö laulua fiktiivisenä pahan miehen kuvauksena, vai äärisovinistisena kannannottona tällaisen toiminnan puolesta. Nimi “Evil Fuck” (toisin kuin jotkut toiset esille nousseet nimiehdotukset) tukee ensiksi mainitsemaani tulkintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *