Tuomiojärven rannalla, osa 2

Lue ensin osa 1.

Tässäkin jutussa kuvat ovat linkkejä suurempiin (megatavuja) versioihin samoista kuvista (poikkeuksena itikkakuva, josta ei ole suurempaa versiota). Tajusin näitä kuvia valmistellessani kuinka värikorjaukset pitää Gimpillä oikeasti tehdä; osa kuvista on tämän takia mielestäni oikein hienoja, osa (ennen valaistumistani käsitellyt) ovat vähemmän hienoja, mutta en nyt jaksa alkaa niitä käsittelemään uudestaan, kello on jo nyt klocka.

* * *

Viitaniemen koulu on näköjään peruskorjauksessa.

[kuva]

[kuva]

Viitaniemestä löytyy myös Alvar Aallon suunnittelema asuintalo, viralliselta nimeltään Viitatorni, joka paikallisten suussa toisinaan vääntyy muotoon Viitaniemen torahammas.

[kuva]

Liikennepuiston vieressä sijaitsee Viitaniemen pintavesilaitos, josta vielä 1990-luvulla suuri osaa Jyväskylästä sai juomavetensä. Pintavesilaitoksen aidatulla alueella sijaitsee myös yksi omakotitalo, joka näyttää kovin asutulta.

[kuva]

[kuva]

[kuva]

[kuva]

Pintavesilaitoksen nurkalta lähtee Taulumäen suuntaan Martti Korpilahden polku, joka kulkee Tuomiojärven Laajalahden rantaa myötäillen.

[kuva]

Vastarannalla näkyvät Laajavuoren laskettelu- ja hyppyrimäet sekä hotellit Laajari ja Rantasipi Laajavuori.

[kuva]

[kuva]

Polku päättyy Kivelänrantaan, josta löysimme melojia ja jonkin vesipallopelin maali/korirakenteita. Tietääkö joku kyseisen pelin?

[kuva]

Matkan varrella törmäsimme myös erinäisiin itikoihin.

[kuva]

Kaikenkaikkiaan Viitaniemen (ja Martti Korpilahden polun) kävelylenkki oli antoisa ja hauska kokemus, suosittelen lämpimästi 🙂

One thought on “Tuomiojärven rannalla, osa 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.