Vihreät nörtit ry?

Tapani Tarvaisen vaalikampanjan työryhmän keskuudessa nousi esille idea, että perustettaisiin Vihreät nörtit ry. Yhdistys voisi hakea Vihreän liiton jäsenyyttä valtakunnallisena yhdistyksenä, jos siihen saataisiin jäseniä vähintään neljästä eri vaalipiiristä. Jokainen yhdistykseen liittynyt olisi tämän jälkeen vihreiden jäsen, ja olennaisena etuna yhdistyksestä saataisiin oikeus äänivaltaiseen edustajaan puoluekokouksessa (useampaankin jos jäseniä tulee paljon).

Voisiko tällaisella yhdistyksellä olla tilausta?

(Mainittakoon, että puolueen jäsen ei saa olla toisen puolueen jäsen eikä saa osallistua vaaleihin toisen puolueen listalta. Sen sijaan sama ihminen saa kuulua puolueeseen usean yhdistyksen kautta.)

16 thoughts on “Vihreät nörtit ry?

 1. Kaikesta vihreistä itkemisestäni huolimatta, voin kyllä osallistua, olettaen, että kyseinen yhdistys keskittyy todella ns. olennaiseen.

 2. No jos tässä asiassa päästään liikkeelle niin päästään sääntöneuvotteluihin (vrt. hallitusneuvottelut), joissa voidaan vääntää kättä siitä mikä on ns. olennaista 🙂

 3. Eräänlaisia “Vihreät nörtit” -suunnitelmia on olemassa ja niistä on keskusteltukin melko vakavasti mm. viime vuoden Hämeenlinnan puoluekokouksessa, leikittelevässä sanamuodossa “Digivihreät”.

  Hyvä toimintatapa saattaisi olla ottaa se, että asian ottaisi toden teolla uudelleen esille tämän vuoden Espoon puoluekokouksessa. Sitä ennen tarvittaisiin tietenkin valmistelua yms.

 4. Samaa voisi kysyä kaikista muistakin puolueen valtakunnallisista jäsenyhdistyksistä. Mihin tarvitaan ViNOa, Vihreitä vaivaisia (olen jäsen), Vihreitä naisia? Samanlaisia erityisryhmäyhdistyksiä ne ovat kuin Vihreät nörtitkin olisi.

  En nyt sano, että tuon pitäisi olla riittävä syy perustaa yhdistys, en toki.

 5. Eikö kannattaisi aloittaa nörttitoiminta vihreiden tietoyhteiskuntaryhmään osallistumisella?

 6. Tämä ryhmä löytyy mistä? Google ei löydä asiasta mitään informaatiota (poislukien ViNOn ryhmä, josta en ole kiinnostunut), enkä muista törmänneeni sisäisilläkään listoilla siihen tietoyhteiskuntaohjelman julkaisemisen jälkeen.

 7. Vihreät Naiset on lakisääteinen lahko ja ViNO on toiminnallaan osoittanut tarpeellisuutensa. Vaivais-, muna- ja ekojärjestöjen tarpeellisuudesta en ole niin varma. Ts. ne ovat kyllä ryhminä tarpeellisia, mutta onko oikeasti järkevää, että ne ovat itsenäisiä yhdistyksiä. Mä kuulun puolueeseen jo Helsingin Vihreiden Nuorten, Länsi-Helsingin Vihreiden ja Vihreiden Naisten kautta – tuntuu älyttömältä, että pitäisi maksaa jäsenmaksu vielä nörttiyhdistykseen.

  Luulisin, että joku verkostomainen työryhmä voisi olla parempi ratkaisu, jos pelkkä pieni sisäpiirityöryhmä ei riitä (vrt. puolueen ay-verkosto ja ViNOn sateenkaariverkosto). Vihreiden työryhmät kokoonpanoineen laitetaan uusiksi puoluekokouksen yhteydessä; uskon kuitenkin, että tyst-ryhmä saa jatkaa.

 8. Mielenkiintoista. Missä laissa säädetään Vihreistä Naisista?

  Pointtisi ovat toki hyviä. Kuten sanoin, rekisteröidyn yhdistyksen merkittävin etu on selkeästi ryhmän mandaatilla toimiva puoluekokousedustaja. En kuitenkaan ryhdy sitä ajamaan, koska palaute tähän blogimerkintään on ollut sellaista kuin se on ollut 🙂

  (Ei tässä muusta ollut kysekään, tarkoituksena oli kuulostella idean kannatuspohjaa ennen kuin sen eteen alkaa laittaa aikaa ja vaivaa.)

 9. Missään laissa ei kai säädetä naisjärjestön olemassaolosta, mutta puolueilla on velvollisuus kohdentaa puoluetuestaan kahdeksan prosenttia naistoimintaan – ja se käy kätevimmin naisjärjestön kautta.

 10. Kai tätä pitää tarkentaa.

  En aio yhdistystä nyt ajaa, mutta puoluekokouksen jälkeen yritän ängetä tietoyhteiskuntatyöryhmään. Sitten siellä voidaan katsoa, onko yhdistystä tarpeen alkaa ajaa esim. ensi vuoden puoluekokouksessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *