<<< /fi/diary

Antti-Juhani Kaijanaho: Mikko Välimäki kävi täällä

Mikko Välimäki kävi tänään Agorassa puhumassa avoimesta lähdekoodista. (Yäk.) Hän kertoi kaikenlaista avoimen lähdekoodin juridiikasta ja toisaalta sen suhteesta ohjelmistoliiketoimintaan ("open source is a part of the software industry"). Asiaa hän kyllä puhui, mutta valitettavasti esityksen rakenne tuntui olevan hakusessa. Tällaiselle yleisölle olisin toivonut esitettävän ihan perusmotivointia, mikä pointti koko jutulla on.

Monet hänen esittämistään yksinkertaistuksista olivat minusta liiankin simplistisiä ja ruokki (vahingossa) tiettyjä FUD-tyyppejä (fear, uncertainty and doubt), joihin törmään usein. Kerran yritin oikaista tällaista, mutta luovutin, kun Mikko ei oikein tuntunut ottavan minua tosissaan, enkä siinä paineen alaisena kyennyt ajatustani tarkentamaan englanniksi (osa paineesta tuli siitä, että en halunnut varastaa showta ja yritin siksi olla mahdollisimman lyhytsanainen). Jälkeen päin keskustelussa kävi ilmi, että ilmeisesti kyseessä ei ollut yksinkertaistus vaan ymmärryksen puute. Nyt kun ajattelen, se ei ole mikään yllätys, ottaen huomioon, mitä hänestä tiedän.

2004-04-06T23:33+0300 - /fi/diary


Trackback url: http://antti-juhani.kaijanaho.info/blog/fi/diary/valimaki.trackback (trackback on rikki / trackback is broken)

Your Comment

-->

Palaute / Feedback

antti-juhani@kaijanaho.info

Chrono

Noteworthy


HTMLAll This
HTMLAll This
RSSAll This


hacker emblem Powered by Blosxom Bytemark Hosting Blogilista